Zlodej ukradol šperky s peniazmi a poškodil aj šaty. Skrat elektrického vedenia spôsobil požiar skladuKrádež kovových poklopovPáchatelia priložili mladíkovi nôž k bruchu.

07.06.2011 Celý región

Zlodej ukradol šperky s peniazmi a poškodil aj šaty:

Poverený príslušník začal včera trestné stíhanie pre prečin krádeže a prečin poškodzovania cudzej veci. Doposiaľ neznámy páchateľ v dobe od 4.6.2011 do 6.6.2011 v Kežmarku na Ulici Dr. Alexandra vyšiel po rebríku upevnenom v stene na strechu budovy predajne, pristúpil k oknu, ktoré bez poškodenia vytlačil a vošiel do objektu. Na dverách jednej z predajní vytrhol kovové mreže, vylomil zámok dverí a vošiel dnu. Následne vypáčil registračnú pokladňu z ktorej ukradol hotovosť 170,-EUR. Neskôr pristúpil ku stene medzi predajňou a záložňou , kde vysekal do steny otvor o rozmeroch 19x18 cm. Do priestoru medzi stenou a ohňovzdornou skriňou v záložni nastriekal po obvode vysekaného otvoru izolačnú penu. Pričom vyrezal otvor o rozmeroch 15x15 cm do ohňovzdornej skrine a poškodil 6 ks šiat v predajni. Z priestorov záložne ukradol hotovosť a šperky. Majiteľom predajne a záložne spôsobil škodu krádežou a poškodením v celkovej výške 19.270,-EUR.



 Skrat elektrického vedenia spôsobil požiar skladu:

Dňa 5.6.2011 o 21.45 hod. vznikol požiar v Prešove na Ulici Budovateľskej v objekte jednej z firiem. Po búrke došlo ku skratu elektrického vedenia v koľajisku blízkosti firmy. Následkom iskrenia začal horieť plechový sklad o rozmeroch 4x3 m. V sklade zhoreli rôzne staré obaly z papiera, staré gumené podložky a drevené vyradené dvere. Pri požiari sa nikto nezranil a vznikol bez cudzieho zavinenia. Požiar bol uhasený dňa 5.6.2011 o 22.30 hod. hasičmi HaZZ v Prešove. Požiarom vznikla prešovskej firme škoda vo výške 2.000,-EUR.







Krádež kovových poklopov:

Na policajnú linku včera dopoludnia oznámil 39 ročný muž, bytom Ľubica, Ulica Jánošíková krádež kovových poklopov. Doposiaľ neznámy páchateľ od mesiaca marec 2011 do 1.6.2011 v Poprade - Matejovciach v areáli priemyselnej zóny na príjazdovej ceste medzi objektmi firiem ukradol 17 kusov voľne uložených kovových poklopov kanalizácie. Spoločnosti spôsobil škodu krádežou vo výške 2.040,-EUR.



Páchatelia priložili mladíkovi nôž k bruchu:

Humenský vyšetrovateľ začal včera trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže. Doposiaľ neznámy páchateľ v čase okolo 23.30 hod. dňa 5.6.2011 v areáli jednej z humenských škôl zozadu udrel do hlavy 24 ročného mladíka, bytom Humenné, Ulica Puškinová, ktorý v tom čase areálom prechádzal. Poškodený spadol na zem, keď sa pokúsil postaviť páchateľ ho opäť udrel do tváre. Následne druhý páchateľ vytiahol z vrecka nožík, priložil poškodenému k bruchu a povedal mu: "vytiahni čo máš, lebo to do teba pichnem". Po týchto slovách poškodený z vrecka svojich nohavíc vybral bankovku v hodnote 100,-EUR spolu s platobnou kartou k osobnému účtu. V obave o svoj život ju podal páchateľovi s nožom v ruke, ktorý mu bankovku aj platobnú kartu vytrhol. Obaja páchatelia utekali z areálu smerom do centra mesta. Poškodený utrpel zranenia a to opuch s palpačnou bolesťou s dobou liečenia do 7 dni a škodu vo výške najmenej 100,-EUR.
 

Vyberte región